Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Inredning och design

Inredning och design

Funderar du på att studera vidare på en designhögskola eller till arkitekt. Har du alltid drömt om att inreda/designa något? Vi förbereder dig inför den kreativa framtiden oavsett vilken väg du ska ta!

På Inredning- och designlinjen undersöker vi inredarens/formgivarens vardag. Vi tar reda på hur en design blir till, från idé till prototyp och vi lär oss hur arbetsgången kring ett inredningsprojekt går. Vi arbetar i projektform utifrån designmetodiska grundprinciper och med människans behov i fokus. Utbildningen berör främst tredimensionell form med fokus kring produkt och rum.

Mål
Utbildningen utgår från en tydlig metodik där processen är i fokus vilket ger en förståelse för olika grenar av design (grafisk design, produktdesign, möbelformgivning och inredningsdesign). Vi ger dig de verktyg du behöver för att förstå och genomföra ett projekt.

Målgrupp
Inredning- och designlinjen är en högskoleförberedande bred utbildning som lär dig det du behöver kunna för att söka in på högskolor och universitet som utbildar inom design och inredning. Men du kan lika gärna gå utbildningen för din egen personliga utvecklings skull, eller om du behöver lära dig mer om ämnet i ditt yrkesliv.

Innehåll
Teori varvas med praktiska uppgifter och studiebesök. Undervisningen består av en rad olika design- och inredningsprojekt. Vi har gemensamma genomgångar där vi övar på att muntligt presentera våra projekt.

Lärare
På Folkuniversitetets Art College har vi lärare som är universitetsutbildade och yrkesverksamma formgivare, alla med olika kompetenser. Vår målsättning är att skapa ett klimat på skolan som känns motiverande och lustfyllt och som kan leda studenten vidare.

Litteratur och material
Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen liksom en del gemensamt material. Inför kursstart får du en materiallista med material som behöver införskaffas för kursen.
Kursavgiften kan delbetalas mot en engångskostnad om 100 kronor.

Utvecklingsmöjligheter
Inredning- och designlinjen fungerar som en utmärkt grund för vidare studier. Om du vill kan du kombinera dina designstudier med ateljéstudier på vår Konstlinje, vilket ger en mycket god grund att stå på inför vidare studier inom inredning och arkitektur. Läs mer om kurspaketet på hemsidan.

Kursledare

Anna Elzer Oscarsson
Cecilia Pettersson
Katrin Lysvret

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
17 sep 2018
Slutdatum
11 dec 2018
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
29 dagar
Tider
Må 09:00 - 16:00
Ti 09:00 - 16:00
Studietimmar
192
Tillfällen
24 st
Arr nr.
952997
Platser kvar
Ja
Pris
19 995 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!