Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Färg och ljussättning i inredning

Färg och ljussättning i inredning

På den här kursen får du mer kunskap om ljus och hur belysning kan användas i inredning och hur olika färgsystem fungerar.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper eller har gått vår kurs Homestyling och vill lära dig mer om hur man kan skapa en harmonisk och unik inredning med hjälp av färg och ljussättning.

Kursinnehåll och upplägg

Målet är att lära dig grunderna inom färglära och ljussättning för heminredning och offentlig miljö. Fokus ligger på heminredning. Kursen består av föreläsningar, praktiskt arbete samt gemensamma diskussioner. I de praktiska momenten får deltagarna ett mindre projekt att arbeta med. Inom färglära pratar vi om olika färgsystem och hur de fungerar, t.ex. NCS systemet. Genom de praktiska övningarna får du förståelse för hur färg kan användas i rumsgestaltning. Belysningsläran innehåller föreläsningar om ljus och hur belysning kan användas i inredning. Gruppen består av upp till 10 deltagare.

Studiematerial

Kompendium ingår i kursavgiften. Du behöver ha med dig inredningstidningar och foto på ett rum som du önskar få en bättre ljussättning på. Övrigt material finns att låna.

Om våra inredningskurser

På våra inredningskurser får du lära dig grunderna för hur man arbetar som inredare och hur man förskönar ett hem med hjälp av färger och belysning. Kurserna består av föreläsningar, praktiskt arbete samt gemensamma diskussioner. I de praktiska momenten får deltagarna ett mindre projekt att arbeta med. Inom färglära pratar vi om olika färgsystem och hur de fungerar, t.ex. NCS systemet samt hur förger påverkar oss i dess uttryck. Genom de praktiska övningarna får du förståelse för hur färg kan användas i rumsgestaltning. Belysningsläran innehåller föreläsningar om ljus och hur belysning kan förändra ett rum. Genom att få en introduktion i heminredning får du nya idéer och lösningar att arbeta vidare med i din bostad. För dig som önskar söka dig vidare till högre distanser och som siktar på att arbeta som inredare är våra inredningskurser en bra grund att stå på. Observera att det krävs en lång utbildning på t.ex. konstfack innan du har skaffat dig tillräckliga kunskaper för att arbeta som inredare.

Utvecklingsmöjligheter på Folkuniversitetet

Efter avslutad inredningskurs tipsar vi om följande kurser i vårt utbud:

  • Homestyling - Styla ditt hem: För dig som vill lära dig homestyling på hobbynivå, du kanske vill skapa en vacker och personlig stil i ditt hem eller sälja din bostad.
  • Så blir du inredningsstylist: För dig som drömmer om att arbeta som inredningsstylist längre fram. SketchUp - Inredning i 3D: För dig som vill lära dig att skissa digitalt.
  • Arkitekturskolan STHLM: Folkuniversitetets ettåriga utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen. Läs vidare om våra kurser och utbildningar här på hemsidan eller kontakta dig så hjäper vi dig vidare.

Länkar

Kursledare

Åsa Gramén Åsa Gramén är utbildad och verksam inredare/stylist och med en stor passion för allt inom ”interior design” har Åsa Gramén åtagit sig uppdrag likt designa Fred Perry butik,... Läs mer om Åsa Gramén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
6 sep 2018
Slutdatum
27 sep 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
18 dagar
Tider
To 18:00 - 20:15
Studietimmar
12
Tillfällen
4 st
Arr nr.
958448
Platser kvar
Ja
Pris
1 800 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners