Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Homestyling

Homestyling

Vill du skapa en vacker och personlig stil i ditt hem? Står du inför en bostadsförsäljning? Här får du baskunskap och inspiration till att arbeta fram kreativa lösningar för din hemmiljö. Du lär dig att styla ditt hem för din egen skull eller inför en visning.

Målgrupp

Inga särskilda förkunskaper krävs och kursen vänder sig till dig som är intresserad av homestyling som hobby och till dig som vill styla ditt hem själv t.ex. inför en visning.

Mål

Med enkla medel får du lära dig att styla en hemmiljö på ett enkelt och snabbt sätt och får nya idéer och lösningar att arbeta vidare med. Efter avslutad kurs kan du använda dina nya kunskaper som en bas för att styla ditt hem inför en försäljning eller din egen personliga stil för att få det så som du vill ha det.

Kursinnehåll

Homestyling handlar om att skapa en bra helhet. Du lär dig hitta balans och att använda dig av den röda tråden. Du får hjälp att lyfta fram de vackra detaljerna samt skapa bra funktionalitet. Genom att rensa bort, organisera och placera möbler på ett bättre sätt skapar du en atmosfär i rummet. Du får lära dig att välja rätt belysning, våga komponera med färg samt hur du använder viktiga detaljer som konst, blommor, mattor och tyg för bästa resultat.

Kursupplägg

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Vi arbetar med övningar och collage som skissmetodik. Du får också baskunskaper om färger och belysning. Du tar fram ett inredningsförslag av ett rum och arbetar med collage/moodboard för att experimentera med färger och idéer. Du arbetar i grupp eller praktiskt med ditt eget projekt under kursledarens handledning och detta varvas med föreläsningar och gemensamma genomgångar för hela gruppen.

Kursmaterial

Kursledaren tillhandahåller en del av kursmaterialet, men några saker behöver ta med själv. Du får veta exakt vad du behöver under första kurstillfället. Det handlar framför allt om blyertspenna, radergummi och inrednings- och interiörtidningar att klippa ur, vilket behövs när du arbetar med ditt collage/moodboard.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 8.

Fortsättningsmöjligheter

Vill du lära dig mer om heminredning? Du som vill satsa lite mer går våra kvällskurser i inredningsplanering en kväll i veckan eller satsa ordentligt genom att gå på Arkitekturskolan STHLM som är en ettårig utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen! Läs vidare om våra kurser och utbildningar här på hemsidan.

Kursledare

Viveka Holmberg, inredare/stylist och projektledare med lång erfarenhet i branschen.

Kursledare

Viveka Holmberg Viveka är inredare/stylist och projektledare med lång erfarenhet i branschen. Läs mer om Viveka Holmberg
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
6 feb 2018
Slutdatum
6 mar 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
13 dagar
Tider
Ti 18:00 - 21:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
925368
Platser kvar
Ja
Pris
2 350 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners