Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Inredning - inred som ett proffs Helgkurs NYINSATT

Inredning - inred som ett proffs Helgkurs NYINSATT

Vill du lära dig om heminredning? Den här kursen vänder sig till dig som vill vara kreativ i ditt eget hem, lära dig att förändra och inreda som proffsen. Praktiskt arbete varvas med föreläsningar och workshops.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av heminredning och inga särskilda förkunskaper krävs.

Mål

Genom att få en introduktion i heminredning får du nya idéer och lösningar att arbeta vidare med i din bostad.

Innehåll

Med hjälp av collage, ritningar och skissmetodik skapar du ett inredningsförslag av ett rum. Du arbetar utifrån ett självvalt tema eller stil såsom t. ex "sommar" eller "minimalism". Du får inspiration av andra samt en inblick i de möjligheter färg, ljus och form ger.

Kursupplägg

Främst arbetar du praktiskt med ditt eget projekt under lärarens handledning, men det blir också gemensamma teoretiska genomgångar för hela gruppen. Gruppen består av upp till 10 deltagare.

Studiematerial och kursmaterial

Kompendium ingår i kursavgiften, men för de praktiska uppgifterna behöver du ha med dig blyertspenna, suddgummi och sax. Du behöver även ta med ett foto på det rum du vill inreda och arbeta med.

Om våra inredningskurser

På våra inredningskurser får du lära dig grunderna för hur man arbetar som inredare och hur man förskönar ett hem med hjälp av färger och belysning. Kurserna består av föreläsningar, praktiskt arbete samt gemensamma diskussioner. I de praktiska momenten får deltagarna ett mindre projekt att arbeta med. Inom färglära pratar vi om olika färgsystem och hur de fungerar, t.ex. NCS systemet samt hur förger påverkar oss i dess uttryck. Genom de praktiska övningarna får du förståelse för hur färg kan användas i rumsgestaltning. Belysningsläran innehåller föreläsningar om ljus och hur belysning kan förändra ett rum. Genom att få en introduktion i heminredning får du nya idéer och lösningar att arbeta vidare med i din bostad. För dig som önskar söka dig vidare till högre distanser och som siktar på att arbeta som inredare är våra inredningskurser en bra grund att stå på. Observera att det krävs en lång utbildning på t.ex. konstfack innan du har skaffat dig tillräckliga kunskaper för att arbeta som inredare.

Utvecklingsmöjligheter på Folkuniversitetet

Efter avslutad inredningskurs tipsar vi om följande kurser i vårt utbud:

  • Homestyling - Styla ditt hem: För dig som vill lära dig homestyling på hobbynivå, du kanske vill skapa en vacker och personlig stil i ditt hem eller sälja din bostad.
  • Så blir du inredningsstylist: För dig som drömmer om att arbeta som inredningsstylist längre fram. SketchUp - Inredning i 3D: För dig som vill lära dig att skissa digitalt.
  • Arkitekturskolan STHLM: Folkuniversitetets ettåriga utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen. Läs vidare om våra kurser och utbildningar här på hemsidan eller kontakta dig så hjäper vi dig vidare.

Länkar

Kursledare

Åsa Gramén Åsa Gramén är utbildad och verksam inredare/stylist och med en stor passion för allt inom ”interior design” har Åsa Gramén åtagit sig uppdrag likt designa Fred Perry butik,... Läs mer om Åsa Gramén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
17 nov 2018
Slutdatum
18 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
28 dagar
Tider
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Studietimmar
16
Tillfällen
2 st
Arr nr.
975114
Platser kvar
Ja
Pris
2 400 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners