Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Inredning - inred som ett proffs NYHET

Inredning - inred som ett proffs NYHET

För dig som vill vara kreativ i ditt eget hem, lära dig att förändra och inreda som proffsen. Praktiskt arbete varvas med föreläsningar och workshops.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som vill uppdatera ditt hem och inreda med samma knowhow och tips som proffsen.

Mål

Efter avslutad kurs har du baskunskaper för att kunna inreda ditt hem och våga prova nya möjligheter i de olika rummen, ljussätta, möblera och färgsätta.

Innehåll

Du får lära dig inredningens möjligheter och vi har bredd i ämnena. Du får nya idéer och hjälp med lösningar. Du skissar och gör rumsgestaltning av rum och arbetar med moodboards för att experimentera med lösningar och material.

Kursupplägg

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Kursen är mycket kreativ och vi arbetar bland annat med materialval och möbleringsplaner. Föreläsningar varvas med praktiska workshops och kreativa övningar. Kursupplägget brett och berör många delar i ämnet heminredning.

Kurstillfällen och plats

Kursen startar upp på Folkuniversitetet och genomförs där de två första gångerna, de sista två sammankomsterna äger rum i en studio på Kvarnholmen, i Nacka. Det är enkelt att ta sig dit t.ex. med buss via Slussen. Du får närmare infomation om detta av kursledarna i samband med kursstart.

Studiematerial

Kurskompendium ingår i kursavgiften, men för de praktiska uppgifterna bör du ha med dig dator eller skrivplatta.

Om våra inredningskurser

På våra inredningskurser får du lära dig grunderna för hur man arbetar som inredare och hur man förskönar ett hem med hjälp av färger och belysning. Kurserna består av föreläsningar, praktiskt arbete samt gemensamma diskussioner. I de praktiska momenten får deltagarna ett mindre projekt att arbeta med. Inom färglära pratar vi om olika färgsystem och hur de fungerar, t.ex. NCS systemet samt hur förger påverkar oss i dess uttryck. Genom de praktiska övningarna får du förståelse för hur färg kan användas i rumsgestaltning. Belysningsläran innehåller föreläsningar om ljus och hur belysning kan förändra ett rum. Genom att få en introduktion i heminredning får du nya idéer och lösningar att arbeta vidare med i din bostad. För dig som önskar söka dig vidare till högre distanser och som siktar på att arbeta som inredare är våra inredningskurser en bra grund att stå på. Observera att det krävs en lång utbildning på t.ex. konstfack innan du har skaffat dig tillräckliga kunskaper för att arbeta som inredare.

Utvecklingsmöjligheter på Folkuniversitetet

Efter avslutad inredningskurs tipsar vi om följande kurser i vårt utbud:

  • Homestyling - Styla ditt hem: För dig som vill lära dig homestyling på hobbynivå, du kanske vill skapa en vacker och personlig stil i ditt hem eller sälja din bostad.
  • Så blir du inredningsstylist: För dig som drömmer om att arbeta som inredningsstylist längre fram. SketchUp - Inredning i 3D: För dig som vill lära dig att skissa digitalt.
  • Arkitekturskolan STHLM: Folkuniversitetets ettåriga utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen. Läs vidare om våra kurser och utbildningar här på hemsidan eller kontakta dig så hjäper vi dig vidare.

Kursledare

Sofia Andrén och Therese Nyström
Har jobbat som inredare under många år i både privat och offentlig miljö. Med journalisterfarenhet i kombination med stor kunskap i inredningsdesign har de skrivit artiklar och stylat reportage i flera stora inredningsmagasin. De delar med sig av alla sina hemligheter och tips och brinner för att alla ska trivas och må bra i sin hemmiljö.

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
19 sep 2018
Slutdatum
10 okt 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
31 dagar
Tider
On 18:00 - 21:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
958663
Platser kvar
Ja
Pris
3 800 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners