Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Inredningsplanering - grundkurs

Inredningsplanering - grundkurs

Vill du lära dig mer om heminredning och inredningsarkitekturens grunder? Här får du kunskap och inspiration till att arbeta fram funktionella och kreativa lösningar för din hemmiljö.

Målgrupp

Inga särskilda förkunskaper krävs och kursen passar både dig som är intresserad av heminredning som hobby och dig som vill lära dig grunderna för att söka vidare till längre utbildningar inom inredning.

Mål

Efter avslutad kurs kan du använda dina erfarenheter och kunskaper i ditt eget hem. Du kan även se detta som en förberedande grundkurs för att känna på om du vill satsa på en längre utbildning, som kommer behövas om du vill jobba som inredare.

Innehåll

Du får lära dig inredningsarkitekturens grunder, får nya idéer och lösningar att arbeta vidare med. Du arbetar med ritningar, rumsgestaltning och skissmetodik samt får teoretiska baskunskaper om färg och ljus. Du skissar på ett inredningsförslag av ett rum och arbetar med collage/moodboard för att experimentera med och utveckla dina idéer.

Kursupplägg

Det här är en kurs som bygger nästan helt på ditt eget arbete. Föreläsningar och genomgångar varvas med praktiskt arbete och du jobbar främst med ditt eget projekt under lärarens handledning. Gruppen består av upp till 12 deltagare.

Det är upp till varje deltagare hur man jobbar med sina projekt, men det är bra om du kan lägga någon timme utanför kurstillfällena på skisser och moodboard. Kursledaren vägleder dock deltagarna enskilt under lektionstid utöver föreläsningarna för att hjälpa dem framåt, cirka 10 minuter per deltagare och sammankomst. Många hinner göra moodboard med mera under lektionstid medan vissa vill ta med arbetet hem och pyssla i lugn och ro - du väljer vad som passar dig bäst.

Studiematerial och kursmaterial

Kompendium ingår i kursavgiften, men för de praktiska uppgifterna behöver du ha med dig blyertspenna, suddgummi, skisspapper och skallinjal. Du behöver även ha en ritning på det rum du vill inreda.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 14.

Utvecklingsmöjligheter

Efter grundkursen kanske du vill lära dig skissa digitalt? Då väljer du kursen SketchUp - Inredning i 3D På kursen Homestyling lär du dig att styla ditt hem, till exempel inför en visning. Eller varför inte satsa ordentligt? Skicka in din ansökan till Arkitekturskolan STHLM som är en ettårig utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen! Läs vidare om våra kurser och utbildningar här på hemsidan.

Kursledare

Åsa Gramén Åsa Gramén är utbildad och verksam inredare/stylist och med en stor passion för allt inom ”interior design” har Åsa Gramén åtagit sig uppdrag likt designa Fred Perry butik,... Läs mer om Åsa Gramén
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
20 mar 2018
Slutdatum
8 maj 2018
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
55 dagar
Tider
Ti 18:00 - 21:00
Studietimmar
24
Tillfällen
6 st
Arr nr.
923923
Platser kvar
Ja
Pris
3 600 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners