Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Så blir du inredningsstylist NYHET

Så blir du inredningsstylist NYHET

Är inredning din passion och ditt stora intresse? Drömmer du om att jobba som stylist? Det här är kursen för dig som vill ta det första steget och förvandla ditt stora intresse till din nya karriär.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta som inredningsstylist. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Efter avslutad kurs har du lärt dig mer om vad det innebär att jobba som stylist, vilka karriärmöjligheter du har och hur du tar dig an dina uppdrag – steg för steg. Du får även inredningskunskap, koll på de senaste trenderna och massor av praktisk kunskap.

Om homestyling

Homestyling handlar om att förmedla en känsla och tilltala våra sinnen. Ge hemmet karaktär och en personlighet. Att framhäva de största fördelarna med din bostad för den tilltänkta målgruppen. Det kan innebära såväl ny ljussättning, ommöblering och ommålning som städning och borttagning av överflödiga saker eller inköp av nya. Du får bara en chans att göra ett första intryck. Därför är det viktigt att den rätta känslan infinner sig redan när köparen kliver över tröskeln. Rätt utförd styling leder till att bilderna som fotograferna tar väcker ännu mer intresse och bidrar till att fler spekulanter besöker visningen. Spekulanterna får också ut mer av visningen när bostaden träder fram bättre, den bästa disponeringen av ytorna syns tydligt och spekulanterna börjar "flytta in mentalt".

Kursinnehåll och upplägg

  • Du får en planritning av kursledaren för ett objekt som ska inredas inför försäljning. Vi arbetar med collage/moodboard för att experimentera med möblering, färger, belysning och idéer.
  • Gruppen består av upp till 12 deltagare. Du arbetar praktiskt med ditt projekt under kursledarens handledning och detta varvas med föreläsningar och gemensamma genomgångar för hela gruppen.
  • Kursen avslutas med en workshop då gruppen delas in i mindre grupper och får möjlighet att testa idéerna som vuxit fram under kursen. Kurstillfället äger rum i en studio på Kvarnholmen/Nacka och det är lätt att ta sig dit med buss. Du får mer information om detta kurstillfälle i samband med kursstart.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 48.

Kursmaterial

Det mesta av kursmaterialet ingår i kursavgiften, men några saker behöver du ta med själv och under första kurstillfället får du veta exakt vad du behöver. Det handlar framför allt om blyertspenna, radergummi och inrednings- och interiörtidningar att klippa ur, vilket behövs när du arbetar med ditt collage/moodboard.

Efter kursen

Prata med din kursledare om vilka alternativ som finns att utveckla dina färdigheter efter avslutad kurs. Ett bra tips är att ta reda på vad som krävs för att starta upp ditt eget företag, kanske gå en kurs i ämnet? Som inredningsstylist är det viktigt att kunna marknadsföra sig och då är det ett måste att kunna ta bra foton och vara bra på sociala medier.

Kursledare

viveka holmberg Viveka är inredare/stylist och projektledare med lång erfarenhet i branschen. Läs mer om viveka holmberg

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
6 nov 2018
Slutdatum
4 dec 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
17 dagar
Tider
Ti 18:00 - 21:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
955723
Platser kvar
Nej
Pris
3 200 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners