Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Klädsömnad - helgkurs

Klädsömnad - helgkurs

Här designar och syr du dina egna kläder. Vi lär oss grunderna i klädsömnad och skräddaren delar med sig av smarta knep och förenklingar som gör sömnadsarbetet effektivt och snyggt. Vi träffas två helger efter varandra.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Har du redan förkunskaper så kan du fördjupa dem här.

Mål

Efter kursen har du förståelse för och insikt i hur du skapar egna kläder hemma.

Innehåll

Vi träffas två helger på raken, vilket innebär att du kan sy hemma mellan tillfällena och på så sätt hinna med mera. Nybörjare syr en enkel modell av exempelvis en kjol och lär sig att följa ett mönster för att tillverka ett plagg som passar de individuella måtten. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Praktiskt arbete blandas med relevant teori som vägleder och underlättar ditt arbete under kursen och i framtiden. Handledningen är individuell.

Material

Du köper ditt mönster i din lokala tygaffär eller på nätet. En del sidor på nätet erbjuder gratis mönster och du kan även hitta mönster i tidningar som finns att låna på biblioteket. Är du nybörjare så välj ett enklare mönster och ett mindre sladdrigt tyg för att hinna med det du önskar sy. Det står oftast svårighetsgrad på mönstret.

Övrigt

Ta med tyg, mönster, mönsterpapper och hela din sylåda: tråd, måttband, sax, nålar och symaskin. Vill du försöka dig på att sy något svårare mönster eller har andra frågor, vänligen mejla ledaren: info@ellenwistrom.se

Ledare

Ellen Wiström är skräddare och verksam i Linköping med egen ateljé sedan 2007. Hon har sytt kyrkotextil, scen- och herrkostymer, dräkter och brudklänningar. Ellen är även yrkeslärare i skrädderiteknik och mönsterkonstruktion vilket hon har undervisat inom under tio år.

Länkar

Kursledare

Ellen Wiström

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 LINKÖPING
Kursstart
13 okt 2018
Slutdatum
21 okt 2018
Antal veckor
2 veckor
Tider
Lö 09:00 - 14:00
Sö 09:00 - 14:00
Studietimmar
24
Tillfällen
4 st
Arr nr.
956960
Platser kvar
Nej
Pris
1 650 kr

Svenska från dag 1

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program