Silversmide & Smyckesdesign - Silversmide & Smyckesdesign

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Skolan för Silversmide & Smyckesdesign

Silversmide & Smyckesdesign

Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide & Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i smide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

Ett år på Silversmide & Smyckesdesign

Du kommer under året att arbeta med silversmide, formgivning, smyckekonst, stenfattning, metallgjutning och mycket mer. Du får lära dig att driva projekt på olika teman och i olika tekniker från idé till färdig presentation. Uppgifterna är varierande med fokus på hantverksmässiga tekniker inom silver- och guldsmide såväl som den skapande processen.

Det praktiska arbetet i smedjan, skulptursalen och teckningsateljén varvas med teoretiska kurser i designhistoria och studiebesök på gallerier och i verkstäder. Individuell handledning liksom presentationer och diskussioner i klassen efter avslutade uppgifter hjälper dig att reflektera över ditt arbete och utvecklas vidare. Vårterminen avslutas med ett eget avancerat arbete och en grupputställning.

Efter utbildningen

Många tidigare studerande har efter Silversmide & Smyckesdesign vidareutbildat sig på högskola, öppnat en egen verksamhet eller blivit lärling till etablerade smeder.

Utbildningen Silversmide & Smyckesdesign förbereder dig inför studier på högskola. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

 

Viktiga datum och tider

Toggle module

Sista ansökningsdag: 4 juni 2018.

Läsåret 2018/19:
Utbildningen startar 3/9 2018 och pågår till 7/6 2019.
Schemalagd tid i verkstad/ateljé: mån-ons.
Eget arbete/studietid: tor-fre.

Vad kan du göra efter utbildningen?

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Instagram

@silversmideochsmyckesdesign

Facebook

Silversmide & Smyckesdesign

Samarbetspartner

Toggle module

logo silververket